Tiramisu-ostekake
6 Porsjoner
Tilberedningstid:45 min 
Total tid:3 hr 45 min 

Ingredienser

  Image

  Produkterstatninger

  Hvis du vil ha en lettere versjon, bruk Philadelphia LightFøler du for å eksperimentere?

  Utforsk alle andre produkter
  Image

  Visste du?

  Når du er ferdig med å tilberede måltidene, trenger du ikke å kaste boksen. Du kan gjenbruke den på mange måter.

  Bli inspirert. Klikk her!

  forberedelsestrinn

  1. 1

   Klipp ut seks sirkler (7 cm) fra et bakepapir, og plasser det i bunnen av en seks små springformer. (Eller bruk en liten springform)

  2. 2

   Smelt smør. Finmal kjeksen i en foodprosessor, eller putt kjeksen i en plastikkpose og knus dem med en kjevle. Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og 5 ss sterk kaffe. Rør blandingen sammen. Trykk ut 25 g (1/6) av blandingen i bunnen av hver form. Sett formene i kjøleskapet i 30 minutter.

  3. 3

   Legg gelatinplatene i vann i en bolle med kaldt vann i ca 5 min. Varm 5 ss kremfløte i 10-15 sekunder i en mikro-ovn eller i en liten kjele, klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de inn i fløten. Rør til blandingen er avkjølt. Smelt sjokoladen i vannbad. Rør om med jevne mellomrom i omtrent 10 minutter. Avkjøles.

  4. ImagePRO TIP Philadelphia kremost og smør bør ha romtemperatur. Dette gjør at ingrediensene lettere blandes, og gir deg en jevnere ostekake.

   ImagePRO TIP Kremfløten bør være kald før den piskes. Dette gjør at kremen blir veldig lett og luftig, samt at den holder seg slik lenger.

   ImagePRO TIP Du kan sette ostekaken i fryseren i 30 minutter for å fremskynde kjøpsprosessen. Alternativt kan du lage kaken dagen før den skal serveres, og la den stå i kjøleskapet over natten. Ostekaker oppbevares tildekket under plastfolie i kjøleskapet i inntil 3 dager. Den kan også fryses hvis den er godt tildekket med plast i inntil 3 måneder. Kaken settes i kjøleskap dagen før servering hvis den har blitt oppbevart i fryser. Kaken må tildekkes med plast for å unngå at den blir tørr, og for å beskytte mot lukt fra andre matvarer.

  5. 4

   Rør sammen melis og Philadelphiaost i en bolle til det blir mykt, rør deretter inn de resterende 5 ss med sterk kaffe. Visp kremfløten og tilsett de 3 ss med melis, en av gangen. Sett kremen i kjøleskap. Vend gelatinmiksen inn i kremostmiksen. Bruk en visp for å få røren jevn. Pisk eggehviten stiv i en egen bolle.

  6. 5

   Bland den stivpiskede kremen forsiktig inn i kremost/gelatin-blandingen. Tilsett deretter eggehviten.

  7. 6

   Fordel 2/3 av blandingen i en egen skål, og tilsett den smeltede sjokoladen. Fordel sjokolade-blandingen over kjeksbunnen i formene. Sørg for at overflaten er jevn. Hell deretter over den resterende 1/3 av blandingen, sørg for at overflaten er jevn. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2-3 timer. Dytt hver kake ut av formen ved å forsiktig presse oppover fra bunnen før servering. Pyntes med kakaopulver og Freia melkesjokolade Smelt.

  +
  Image

  Kom igjen, spør oss om hva som helst

  Vis alle vanlige spørsmålImage