Sitron-ostekake med granateple, appelsin og hvit sjokolade
No Video
  • Forberedelsestid: 30 '
  • Tid totalt: 270 '
8

Ingredienser

  • 0.5 pk digestivekjeks (200 g)
  • 50 g smeltet smør
  • 400 g Philadelphia Original
  • 2 sitron, saft og revet skall
  • 3 dl melis
  • 5 eggehviter
  • 1 granateplekjerne
  • 1 dl lemoncurd
  • 1 ss vann
  • 2 appelsiner, skivet
  • 50 g Freia Hvit sjokolade, grovt revet

Slik gjør du

  • Kle bunnen av en springform (ca 22 cm) med bakepapir. Knus Digestivekjeks med smør og trykk ut blandingen i bunnen av formen. Sett kaldt.
  • Visp Philadelphia med sitronsaft, skall og melis til sitronkrem. I en egen bolle, pisk eggehviter.
  • Vend de stive eggehvitene inn i sitronkremen og hell halvparten av røren over kakebunnen. Strø halvparten av granateplekjernene over kremen.
  • Bland lemon curd med 1 ss vann og drypp halvparten over kaken. Gjenta lagene og sett kaken i fryseren i minst 2-3 timer.
  • Ta ostekaken ut av fryseren ca 30 minutter før servering og pynt kaken med appelsinskiver, granateplekjerner, og revet sjokolade.

HintsHint

Næringsinnhold

Typiske verdier Per servering
Energi 2232,0 kj
Energi 533,0 kcal
Fett 23,6 g
Karbohydrat 71,1 g
Protein 7,6 g
Fiber 2,4 g