Philadelphia ostekake - originalen (laktosefri)
No Video
  • Forberedelsestid: 30 '
  • Tid totalt: 210 '
16

Ingredienser

  • 150 g savoiardikjeks (Ladyfingers)
  • 125 g laktosefritt smør
  • 450 g Philadelphia Laktosefri Original
  • 350 g laktosefri yoghurt (3,8%)
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 pakke gelé eller 6 blader gelatin
  • 75 g sukker
  • frukt for dekorasjon

Slik gjør du

  • Legg kjeksene i en plastpose og knus dem med en kjevle eller for hånd. Smelt smøret. Bland det med smulene og trykk blandingen i en springform som er fôr et med bakepapir.
  • Bland filadelfia-ost, yogurt og sitronsaft med stavmikseren. Legg gelatineplatene i bløt i en bolle med 150 ml kaldt vann i 10 minutter. Bland inn sukker og varm opp massen til gelatineplatene og sukkeret er oppløst. Rør blandingen hurtig sammen med Philadelphia-kremen.
  • Fordel Philadelphia-kremen på kjeksbunnen i kakeformen og sett kaken i kjøleskapet for minst 3 timer. Da er den herlig og kremete og samtidig fast og klar til å skjæres opp – altså perfekt. Pynt kaken med fersk frukt før servering.

HintsHint

Næringsinnhold

Typiske verdier Per servering
Energi 871,0 kj
Energi 208,0 kcal
Fett 16,0 g
Karbohydrat 14,0 g
Protein 4,0 g