Ostekake med sjokolade
No Video
  • Forberedelsestid: 35 '
  • Tid totalt: 275 '
8

Ingredienser

  • Bunn
  • 150 g sjokoladekjeks (f. eks Oreo)
  • 60 g usaltet smør
  • Fyll
  • 500 g Philadelphia Original, romtemperert
  • 2 dl kremfløte
  • 4 plater gelatin
  • 62 g + 3 ss melis
  • 1 eggehvite
  • 80 g Freia Hvit kokesjokolade
  • 80 g Freia lys kokesjokolade

Slik gjør du

  • For en høy ostekake, bruk springform med diameter på 18 cm. For en lavere ostekake, bruk springform med diameter på 22 cm.
  • Bunn: Smelt smør. Finmal kjeksen i en foodprosessor, eller putt kjeksen i en plastikkpose og knus dem med en kjevle. Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og rør sammen. Trykk blandingen ned i springformen. Settes i kjøleskap i ca. 30 minutter.
  • Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca 5 min. Smelt 80 g av den hvite sjokoladen i enten et vannbad eller i en mikroovn. Rør med jevne mellomrom. Mens sjokoladen avkjøles, varm 4 ss kremfløte i 10-15 sekunder i en mikroovn eller i en liten kjele, klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de inn i fløten. Rør til blandingen er avkjølt.
  • Rør sammen melis og Philadelphiaost i en bolle til det blir mykt. Bland gradvis inn den smeltede sjokoladen på lav hastighet. Visp kremfløten og tilsett 4 ss med melis, en av gangen. Visp til du får små topper på kremen. Sett kremen i kjøleskap.
  • Vend den avkjølte gelatinmiksen inn i kremostmiksen. Bruk en visp for å få røren jevn. Pisk eggehviten stiv i en egen bolle. Bland den stivpiskede kremen forsiktig inn i kremost/gelatin-blandingen. Tilsett deretter eggehviten.
  • Fordel blandingen i springformen. Sørg for at overflaten er jevn. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 4 timer eller til kaken har satt seg. Når kaken er klar, ta kaken ut av formen og over på et kakefat. Topp ostekaken med revet sjokolade.

HintsHint

  • Philadelphia kremost og smør bør ha romtemperatur. Dette gjør at ingrediensene lettere blandes, og gir deg en jevnere ostekake.
  • Kremfløten bør være kald før den piskes. Dette gjør at kremen blir veldig lett og luftig, samt at den holder seg slik lenger.
  • Du kan sette ostekaken i fryseren i 30 minutter for å fremskynde kjøpsprosessen. Alternativt kan du lage kaken dagen før den skal serveres, og la den stå i kjøleskapet over natten. Ostekaker oppbevares tildekket under plastfolie i kjøleskapet i inntil 3 dager. Den kan også fryses hvis den er godt tildekket med plast i inntil 3 måneder. Kaken settes i kjøleskap dagen før servering hvis den har blitt oppbevart i fryser. Kaken må tildekkes med plast for å unngå at den blir tørr, og for å beskytte mot lukt fra andre matvarer.

Næringsinnhold

Typiske verdier Per servering
Energi 1292,9 kj
Energi 308,8 kcal
Fett 23,9 g
Karbohydrat 24,1 g
Protein 2,9 g
Vi bruker cookie-teknologi for å lette bruken av dette nettstedet. Hvis du ønsker å lære mer om hvordan cookies fungerer eller hvordan du kan endre innstillingene, se under Cookie Policy. Hvis du fortsetter å surfe på dette stedet, godtar du vår policy med hensyn til bruken av cookies definert i Cookie Policyen.