Ostekake med sitron og lime
8 Porsjoner
Tilberedningstid:35 min 
Total tid:4 hr 35 min 

Ingredienser

  Image

  Produkterstatninger

  Hvis du vil ha en lettere versjon, bruk Philadelphia LightFøler du for å eksperimentere?

  Utforsk alle andre produkter
  Image

  Visste du?

  Når du er ferdig med å tilberede måltidene, trenger du ikke å kaste boksen. Du kan gjenbruke den på mange måter.

  Bli inspirert. Klikk her!

  forberedelsestrinn

  1. 1

   For en høy ostekake, bruk springform med diameter på 18 cm. For en lavere ostekake, bruk springform med diameter på 22 cm. Klipp ut en 18 cm sirkel fra et bakepapir, og plasser den i bunnen av en springform.

  2. 2

   Smelt smør. Finmal kjeksen i en foodprosessor, eller putt kjeksen i en plastikkpose og knus dem med en kjevle. Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og rør sammen. Trykk blandingen ned i springformen. Settes i kjøleskap i ca 30 minutter.

  3. 3

   Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca 5 min. Varm 4 ss av kremfløten i 10-15 sekunder i en mikrobølgeovn eller i en liten kjele, klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem inn i fløten. Rør til blandingen er avkjølt.

  4. ImagePRO TIP Philadelphia kremost og smør bør ha romtemperatur. Dette gjør at ingrediensene lettere blandes, og gir deg en jevnere ostekake.

   ImagePRO TIP Kremfløten bør være kald før den piskes. Dette gjør at kremen blir veldig lett og luftig, samt at den holder seg slik lenger.

   ImagePRO TIP Du kan sette ostekaken i fryseren i 30 minutter for å fremskynde kjøpsprosessen. Alternativt kan du lage kaken dagen før den skal serveres, og la den stå i kjøleskapet over natten. Ostekaker oppbevares tildekket under plastfolie i kjøleskapet i inntil 3 dager. Den kan også fryses hvis den er godt tildekket med plast i inntil 3 måneder. Kaken settes i kjøleskap dagen før servering hvis den har blitt oppbevart i fryser. Kaken må tildekkes med plast for å unngå at den blir tørr, og for å beskytte mot lukt fra andre matvarer.

  5. 4

   Vask sitronen og limen og riv skallet i en bolle. Del sitronen i to og skvis ut saften. Rør sammen melis og Philadelphiaost i en bolle til det blir mykt, og rør inn sitronsaften.

  6. 5

   Visp kremfløten og tilsett 3 ss med melis, en av gangen. Visp til du får små topper på kremen. Sett kremen i kjøleskapet.

  7. 6

   Vend gelatinmiksen inn i kremostmiksen. Bruk en visp for å få røren jevn. Pisk eggehviten stiv i en egen bolle. Vend den piskede kremen inn i kremostrøren. Bland forsiktig. Vend inn den piskede eggehviten til slutt. Fordel røren over kjeksbunnen i springformen. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 4 timer eller til kaken har satt seg. Når kaken er klar, ta kaken ut av formen og over på et kakefat. Topp ostekaken med sitron- og limeskall og mini marshmallows.

  +
  Image

  Kom igjen, spør oss om hva som helst

  Vis alle vanlige spørsmålImage