Ostekake med popcorn
6 Porsjoner
Tilberedningstid:45 min 
Total tid:3 hr 45 min 

Ingredienser

  Image

  Produkterstatninger

  Hvis du vil ha en lettere versjon, bruk Philadelphia LightFøler du for å eksperimentere?

  Utforsk alle andre produkter
  Image

  Visste du?

  Når du er ferdig med å tilberede måltidene, trenger du ikke å kaste boksen. Du kan gjenbruke den på mange måter.

  Bli inspirert. Klikk her!

  forberedelsestrinn

  1. 1

   Klipp ut seks sirkler (7 cm) fra et bakepapir, og plasser det i bunnen av en seks små springformer. (Eller bruk en liten springform)

  2. 2

   Smelt smør. Finmal kjeksen i en foodprosessor, eller putt kjeksen i en plastikkpose og knus dem med en kjevle. Bland den knuste kjeksen med smeltet smør, og rør blandingen sammen. Trykk ut 25 g (1/6) av blandingen i bunnen av hver form. Sett formene i kjøleskapet i 30 minutter.

  3. 3

   Karamelliserte epler: Skrell eplet og kutt det opp i små terninger. Klem sitronsaften over eplene for å forhindre at eplebitene blir brune. Smelt melisen i en panne med tykk bunn på medium varme. Når melisen begynner å smelte i ytterkantene, dra det mot midten. Hold ett øye med den smeltede melisen. Ikke rør rundt, men roter kjelen ved å holde i pannens håndtak. Så snart all melisen har fått en jevn brunfarge, fjernes pannen fra varmen og smøret tilsettes. Vend forsiktig inn eplebitene, og sørg for at de blir dekket av den smeltede melisen. La eplebitene koke i karamellen/smeltede melisen forsiktig på svak varme til de er myke (dette tar ikke lang tid).

  4. ImagePRO TIP Philadelphia kremost og smør bør ha romtemperatur. Dette gjør at ingrediensene lettere blandes, og gir deg en jevnere ostekake.

   ImagePRO TIP Kremfløten bør være kald før den piskes. Dette gjør at kremen blir veldig lett og luftig, samt at den holder seg slik lenger.

   ImagePRO TIP Du kan sette ostekaken i fryseren i 30 minutter for å fremskynde kjøpsprosessen. Alternativt kan du lage kaken dagen før den skal serveres, og la den stå i kjøleskapet over natten. Ostekaker oppbevares tildekket under plastfolie i kjøleskapet i inntil 3 dager. Den kan også fryses hvis den er godt tildekket med plast i inntil 3 måneder. Kaken settes i kjøleskap dagen før servering hvis den har blitt oppbevart i fryser. Kaken må tildekkes med plast for å unngå at den blir tørr, og for å beskytte mot lukt fra andre matvarer.

  5. 4

   Fyllet til ostekaken: Legg gelatinplatene i vann i en bolle med kaldt vann i ca 5 min. Varm eplejuicen 10-15 sekunder i en mikro-ovn eller i en liten kjele, klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de inn i juicen. Rør til blandingen er avkjølt. Rør sammen melis og Philadelphiaost i en bolle til det blir mykt.

  6. 5

   Visp kremfløten og tilsett de 3 ss med melis, en av gangen. Visp til du får små topper på kremen. Sett kremen i kjøleskap. Vend gelatinmiksen inn i kremostmiksen. Bruk en visp for å få røren jevn. Pisk eggehviten stiv i en egen bolle. Bland den stivpiskede kremen forsiktig inn i kremost/gelatin-blandingen. Tilsett deretter eggehviten.

  7. 6

   Legg fyll, litt karamellsaus og karamelliserte epler lagvis i de små formene. Avslutt med karamelliserte epler som pynt på toppen. Sørg for at overflaten er jevn, og pynt ytterligere med litt karamellsaus. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2-3 timer. Dytt hver kake ut av formen ved å forsiktig presse oppover fra bunnen før servering.

  +
  Image

  Kom igjen, spør oss om hva som helst

  Vis alle vanlige spørsmålImage