Ostekake med mynte
6 Porsjoner
Tilberedningstid:35 min 
Total tid:2 hr 35 min 

Ingredienser

    Image

    Produkterstatninger

    Hvis du vil ha en lettere versjon, bruk Philadelphia LightFøler du for å eksperimentere?

    Utforsk alle andre produkter
    Image

    Visste du?

    Når du er ferdig med å tilberede måltidene, trenger du ikke å kaste boksen. Du kan gjenbruke den på mange måter.

    Bli inspirert. Klikk her!

    forberedelsestrinn

    1. 1

      Plasser 6-8 små runde former i forskjellige størrelser (5 cm, 6 cm og 7 cm) på en bakeplate dekket med bakepapir. Legg litt plastfolie langs innerveggene i hver form så kakene ikke setter seg fast.

    2. 2

      Bunn: Finmal kjeksene i en kjøkkenmaskin eller legg dem i en plastpose og knus dem med en kjevle eller for hånd. Legg smulene i en bolle og bland dem med smeltet smør. Rør godt. Trykk ca. 25 g kjeksblanding i bunnen på hver form. Sett formene til avkjøling i kjøleskapet i 30 minutter.

    3. 3

      Fyll: Legg gelatineplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter og kryst dem lett. Smelt 80 g hvit sjokolade i vannbad i en bolle av metall eller herdet glass. Rør om noen ganger i ca. 10 minutter. Ta bollen bort fra varmen og la den avkjøles. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn under omrøring hvert 30 sekund. Mens sjokoladen avkjøles ta 3 ss av kremfløten. Varm den opp i en bolle i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder og bland den med de 2 godt avsilte gelatineplatene; rør massen til den er helt avkjølt. Tilsett myntesausen. Rør sukker og Philadelphia-ost i en middels stor bolle i ca 3 minutter til en kremet masse. Tilsett den smeltede sjokoladen og gelatine-kremblandingen.

    4. 4

      Visp resten av kremfløten med en elektrisk visp og tilsett 3 ss sukker, en skje av gangen, til kremen er stiv. Sett kremen kjølig på et kaldt sted. Bland den avkjølte krem-gelatineblandingen med Philadelphiaost-sukkerblandingen. I starten kan det se ut som om massen skiller seg – bland godt med en visp. Tilsett den smeltede hvite skjokoladen. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle. Bland den stivpiskede kremfløten i osteblandingen. Rør alt forsiktig sammen og smak. Eventuelt kan du tilsette litt mer myntesaus hvis du ønser en sterkere smak Tilslutt tilsettes de stivpiskede eggehvitene.

    5. 5

      Legg osteblandingen med en skje på kjeksbunnen i formene. Jevn ut overflaten med en slikkepott.

    6. 6

      Dekk litt plastfolie løst over formene og sett dem i kjøleskapet i 2-3 timer. Dytt bunnen av ostekakene forsiktig ut av formene for servering.

    7. 7

      Pynt kakene med hvit sjokoladeskav og friske mynteblader.

    +
    Image

    Kom igjen, spør oss om hva som helst

    Vis alle vanlige spørsmålImage