Frisk ostekake til fest
No Video
  • Forberedelsestid: 45 '
  • Tid totalt: 555 '
14

Ingredienser

  • Bunn:
  • 1 pk Oreo kjeks (154 g)
  • 100 g Freia lys kokesjokolade
  • Fyll:
  • 1 stk sitron (finrevet skall og sitronsaften, ca. ½ dl)
  • 1 pk (125 g) Freia sitrongele
  • 2 dl vann
  • 600 g Philadelphia Original
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 5 ss melis
  • 2 ts Freia vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte
  • Pynt:
  • 100 g Freia lys kokesjokolade
  • 2 stk Oreo kjeks
  • Freia Melkehjerter
  • Friske bringebær og blåbær
  • 1 springform: ca 23 cm

Slik gjør du

  • Bunn: Kle en springform (ca. 23 cm) med bakepapir i bunn. Knus Oreo-kjeksene fint (gjerne med en foodprosessor). Bryt 100 g lys kokesjokolade i mindre biter og smelt den forsiktig i mikrobølgeovn eller i vannbad. Bland den smeltede sjokoladen inn i den knuste kjeksen. Trykk ut massen i springformen. Trykk bunnen tynn og sørg for å trykke den den ordentlig ut mot kantene slik at fyllet senere ikke renner ut. Tips: Fukt gjerne hendene litt så fester ikke smulene like mye. Sett bunnen kaldt mens du lager fyllet.
  • Fyll: Vask sitronen, riv skallet fint og press ut ca. ½ dl sitronsaft. Rør gelépulveret ut i 2 dl vann kokende vann til det er godt oppløst, tilsett sitronsaften og avkjøl litt (rør gjerne innimellom mens vesken kjøles ned). Bland Philadelphia, yoghurt naturell, vaniljesukker og melis i en bolle, og rør til det blir en jevn blanding. Ha den lunkne geléen i Philadelphia-blandingen mens foodprocessoren går og bland inn sitronskallet. Pisk fløten nesten stiv og vend kremen inn i Philadelphia-blandingen. Hell massen i springformen og sett kaken kjølig i minst 3 timer.
  • Sjokoladepynt: Bryt 100 g lys kokesjokolade i mindre biter og smelt den forsiktig i mikrobølgeovn eller i vannbad. Bre den smeltede sjokoladen tynt ut på et bakepapir eller fjøl og strø med hakket Oreo kjeks. Settes kaldt til det blir som et stivt flak (minst 30 minutter). Bryt opp i store biter.
  • Før servering: Løsne ostekaken ved å skjære forsiktig langs innsiden av springformen. Fjern springformbunnen og bakepapiret og legg ostekaken over på et kakefat. Pynt rundt kanten av kaken med Freia Melkehjerter. Pynt toppen av kaken med sjokoladeflakene og friske bær.

HintsHint

Næringsinnhold

Typiske verdier Per servering
Energi 1750,7 kj
Energi 418,1 kcal
Fett 31,4 g
Karbohydrat 29,1 g
Protein 4,6 g
Vi bruker cookie-teknologi for å lette bruken av dette nettstedet. Hvis du ønsker å lære mer om hvordan cookies fungerer eller hvordan du kan endre innstillingene, se under Cookie Policy. Hvis du fortsetter å surfe på dette stedet, godtar du vår policy med hensyn til bruken av cookies definert i Cookie Policyen.