Frisk ostekake til fest
14 Porsjoner
Tilberedningstid:45 min 
Total tid:9 hr 15 min 

Ingredienser

  Image

  Produkterstatninger

  Hvis du vil ha en lettere versjon, bruk Philadelphia LightFøler du for å eksperimentere?

  Utforsk alle andre produkter
  Image

  Visste du?

  Når du er ferdig med å tilberede måltidene, trenger du ikke å kaste boksen. Du kan gjenbruke den på mange måter.

  Bli inspirert. Klikk her!

  forberedelsestrinn

  1. 1

   Bunn: Kle en springform (ca. 23 cm) med bakepapir i bunn. Knus Oreo-kjeksene fint (gjerne med en foodprosessor). Bryt 100 g lys kokesjokolade i mindre biter og smelt den forsiktig i mikrobølgeovn eller i vannbad. Bland den smeltede sjokoladen inn i den knuste kjeksen. Trykk ut massen i springformen. Trykk bunnen tynn og sørg for å trykke den den ordentlig ut mot kantene slik at fyllet senere ikke renner ut. Tips: Fukt gjerne hendene litt så fester ikke smulene like mye. Sett bunnen kaldt mens du lager fyllet.

  2. 2

   Fyll: Vask sitronen, riv skallet fint og press ut ca. ½ dl sitronsaft. Rør gelépulveret ut i 2 dl vann kokende vann til det er godt oppløst, tilsett sitronsaften og avkjøl litt (rør gjerne innimellom mens vesken kjøles ned). Bland Philadelphia, yoghurt naturell, vaniljesukker og melis i en bolle, og rør til det blir en jevn blanding. Ha den lunkne geléen i Philadelphia-blandingen mens foodprocessoren går og bland inn sitronskallet. Pisk fløten nesten stiv og vend kremen inn i Philadelphia-blandingen. Hell massen i springformen og sett kaken kjølig i minst 3 timer.

  3. 3

   Sjokoladepynt: Bryt 100 g lys kokesjokolade i mindre biter og smelt den forsiktig i mikrobølgeovn eller i vannbad. Bre den smeltede sjokoladen tynt ut på et bakepapir eller fjøl og strø med hakket Oreo kjeks. Settes kaldt til det blir som et stivt flak (minst 30 minutter). Bryt opp i store biter.

  4. 4

   Før servering: Løsne ostekaken ved å skjære forsiktig langs innsiden av springformen. Fjern springformbunnen og bakepapiret og legg ostekaken over på et kakefat. Pynt rundt kanten av kaken med Freia Melkehjerter. Pynt toppen av kaken med sjokoladeflakene og friske bær.

  +
  Image

  Kom igjen, spør oss om hva som helst

  Vis alle vanlige spørsmålImage