Frisk grapefrukt-ostekake
6 Porsjoner
Tilberedningstid:45 min 
Total tid:2 hr 45 min 

Ingredienser

    Image

    Produkterstatninger

    Hvis du vil ha en lettere versjon, bruk Philadelphia LightFøler du for å eksperimentere?

    Utforsk alle andre produkter
    Image

    Visste du?

    Når du er ferdig med å tilberede måltidene, trenger du ikke å kaste boksen. Du kan gjenbruke den på mange måter.

    Bli inspirert. Klikk her!

    forberedelsestrinn

    1. 1

      Plasser 6 runde små former på 7 cm over et bakepapirark på et bakebrett. Ha bakepapir eller plastfolie rundt innsiden av hver form for å forhindre at ostekaken fester seg til formens sider.

    2. 2

      Bunn: Knus kjeks til små biter i en kjøkkenmaskin, eller ha kjeks i en plastpose og knus dem med kjevle eller for hånd. Ha de knuste kjeksene i en bolle, og tilsett så smeltet smør og valmuefrø. Bland godt sammen. Trykk 25 g av blandingen ned i bunnen av hver form. Sett formene til avkjøling i kjøleskap i 30 minutter.

    3. 3

      Blanding: Bløtlegg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter, la så vannet renne av. Ta 5 spiseskjeer med kremfløte fra de 22 cl og ha i en bolle. Varm i 10 til 15 sekunder i mikrobølgeovnen og bland inn de 2 godt avrente gelatinplatene. Rør i blandingen til den er helt avkjølt. Skrell grapefrukten og ta ut båtene med fruktkjøtt. Bruk ca. 5 båter og skill ut flere små, men tykke biter fra hver båt. La dem tørke av på et kjøkkenpapir. Sett av 5 spiseskjeer med juice. I en bolle blander du sukker og Philadelphia til en jevn røre, i ca. 3 minutter. Tilfør grapefruktjuice eller eventuelt grapefruktekstrakt. Pisk kremfløten med en elektrisk mikser mens du tilfører de 3 teskjeene med melis, én om gangen. Pisk til det dannes faste topper. Hold blandingen avkjølt og sett til side. Fold den avkjølte kremfløte- og gelatinblandingen inn i blandingen med Philadelphia og sukker. Blandingen vil skille seg til å begynne med – bruk en visp og miks til du får en jevn blanding. I en egen bolle pisker du så eggehvitene til det dannes stive topper. Fold den piskede kremfløten inn i kremost- og gelatinblandingen. Rør forsiktig. Fold så inn de piskede eggehvitene.

    4. 4

      Ha en tredjedel av ostekakeblandingen i hver form med kjeksbunnen. Strø noen grapefruktbiter over blandingen, og ha så i nok et lag med ostekakeblanding. Ha på mer grapefrukt, og avslutt ved å tilføre nok et lag med ostekakeblandingen. Glatt overflaten.

    5. 5

      Dekk dem løst med plastfolie og sett dem til avkjøling i kjøleskapet i 2 til 3 timer. Før servering tar du de individuelle ostekakene ut fra formen ved å skyve dem forsiktig opp fra bunnen av.

    6. 6

      Pynt med grapefruktbiter og mynteblader.

    +
    Image

    Kom igjen, spør oss om hva som helst

    Vis alle vanlige spørsmålImage