Tiramisu-ostekake
No Video
  • Forberedelsestid: 45 '
  • Tid totalt: 225 '
6

Ingredienser

  • Bunn
  • 125 g savoiardikjeks/ ladyfingers
  • 5 ss sterk kaffe
  • 50 g usaltet smør
  • Fyll
  • 440 g Philadelphia Original, romtemperert
  • 2 dl kremfløte
  • 3 plater gelatin
  • 56 g + 3ss melis
  • 1 eggehvite
  • 50 g Freia Kokesjokolade 70 %
  • 5 ss sterk kaffe
  • Pynt
  • Freia melkesjokolade Smelt, eller sjokolade formet som kaffebønner, Regia kakaopulver

Slik gjør du

  • Klipp ut seks sirkler (7 cm) fra et bakepapir, og plasser det i bunnen av en seks små springformer. (Eller bruk en liten springform)
  • Smelt smør. Finmal kjeksen i en foodprosessor, eller putt kjeksen i en plastikkpose og knus dem med en kjevle. Bland den knuste kjeksen med smeltet smør og 5 ss sterk kaffe. Rør blandingen sammen. Trykk ut 25 g (1/6) av blandingen i bunnen av hver form. Sett formene i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Legg gelatinplatene i vann i en bolle med kaldt vann i ca 5 min. Varm 5 ss kremfløte i 10-15 sekunder i en mikro-ovn eller i en liten kjele, klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de inn i fløten. Rør til blandingen er avkjølt. Smelt sjokoladen i vannbad. Rør om med jevne mellomrom i omtrent 10 minutter. Avkjøles.
  • Rør sammen melis og Philadelphiaost i en bolle til det blir mykt, rør deretter inn de resterende 5 ss med sterk kaffe. Visp kremfløten og tilsett de 3 ss med melis, en av gangen. Sett kremen i kjøleskap. Vend gelatinmiksen inn i kremostmiksen. Bruk en visp for å få røren jevn. Pisk eggehviten stiv i en egen bolle.
  • Bland den stivpiskede kremen forsiktig inn i kremost/gelatin-blandingen. Tilsett deretter eggehviten.
  • Fordel 2/3 av blandingen i en egen skål, og tilsett den smeltede sjokoladen. Fordel sjokolade-blandingen over kjeksbunnen i formene. Sørg for at overflaten er jevn. Hell deretter over den resterende 1/3 av blandingen, sørg for at overflaten er jevn. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet i 2-3 timer. Dytt hver kake ut av formen ved å forsiktig presse oppover fra bunnen før servering. Pyntes med kakaopulver og Freia melkesjokolade Smelt.

HintsHint

  • Philadelphia kremost og smør bør ha romtemperatur. Dette gjør at ingrediensene lettere blandes, og gir deg en jevnere ostekake.
  • Kremfløten bør være kald før den piskes. Dette gjør at kremen blir veldig lett og luftig, samt at den holder seg slik lenger.
  • Du kan sette ostekaken i fryseren i 30 minutter for å fremskynde kjøpsprosessen. Alternativt kan du lage kaken dagen før den skal serveres, og la den stå i kjøleskapet over natten. Ostekaker oppbevares tildekket under plastfolie i kjøleskapet i inntil 3 dager. Den kan også fryses hvis den er godt tildekket med plast i inntil 3 måneder. Kaken settes i kjøleskap dagen før servering hvis den har blitt oppbevart i fryser. Kaken må tildekkes med plast for å unngå at den blir tørr, og for å beskytte mot lukt fra andre matvarer.

Næringsinnhold

Typiske verdier Per servering
Energi 1711,3 kj
Energi 408,7 kcal
Fett 30,2 g
Karbohydrat 28,2 g
Protein 5,7 g
Vi bruker cookie-teknologi for å lette bruken av dette nettstedet. Hvis du ønsker å lære mer om hvordan cookies fungerer eller hvordan du kan endre innstillingene, se under Cookie Policy. Hvis du fortsetter å surfe på dette stedet, godtar du vår policy med hensyn til bruken av cookies definert i Cookie Policyen.