Historie

 
 

Tidene og smakene har forandret seg i årenes løp, og det har Philadelphia også – det er derfor vi kan tilby så mange forskjellige smaksvarianter i dag. Selv om det er mer enn 100 år siden starten, er den friske, kremete smaken av Philadelphia Naturell fremdeles hjertet i alle produktene våre. Mondelēz International selger i dag Philadelphia i mer enn 80 land verden over. Her følger et lite utdrag fra vår historie, fra et lite meieri i New York i 1872 til dagens Philadelphia.

1872

Den første smørbare ferskosten produseres i New York av den amerikanske meieriarbeideren William Lawrence.

Philadelphia History

1880

Osten får navnet Philadelphia, etter byen som på den tiden ble betraktet som hjemstedet for mat av høy kvalitet. Det er nå man begynner å distribuere og selge osten i aluminiumfolie

1903

Phenix Cheese Company i New York kjøper varemerket Philadelphia. 

1928

Produksjonen og varemerket ble videreutviklet da Phenix ble slått sammen med Kraft Cheese Company i 1928.

1992

Philadelphia kom til Norge på begynnelsen av 1990-tallet.