Ostekake med hvit sjokolade og mynte
No Video
  • Tid totalt: 155 '
6

Ingredienser

  • 125 g digestivekjeks
  • 50 g ristede mandler
  • 40 g usaltet smør, smeltet
  • 220 g Philadelphia Original
  • 220 ml kremfløte
  • 5 g gelatin (2 stk)
  • 3 ts melis
  • 2 eggehviter
  • 80 g hvit sjokolade
  • 3 ts myntesaus 1/8 ts ren mynteekstrakt
  • 50 g hvit sjokolade, skav
  • mynteblader til pynt

Slik gjør du

  • Plasser 6-8 små runde former i forskjellige størrelser (5 cm, 6 cm og 7 cm) på en bakeplate dekket med bakepapir. Legg litt plastfolie langs innerveggene i hver form så kakene ikke setter seg fast.
  • Bunn: Finmal kjeksene i en kjøkkenmaskin eller legg dem i en plastpose og knus dem med en kjevle eller for hånd. Legg smulene i en bolle og bland dem med smeltet smør. Rør godt. Trykk ca. 25 g kjeksblanding i bunnen på hver form. Sett formene til avkjøling i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Fyll: Legg gelatineplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter og kryst dem lett. Smelt 80 g hvit sjokolade i vannbad i en bolle av metall eller herdet glass. Rør om noen ganger i ca. 10 minutter. Ta bollen bort fra varmen og la den avkjøles. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn under omrøring hvert 30 sekund. Mens sjokoladen avkjøles ta 3 ss av kremfløten. Varm den opp i en bolle i mikrobølgeovnen i 10-15 sekunder og bland den med de 2 godt avsilte gelatineplatene; rør massen til den er helt avkjølt. Tilsett myntesausen. Rør sukker og Philadelphia-ost i en middels stor bolle i ca 3 minutter til en kremet masse. Tilsett den smeltede sjokoladen og gelatine-kremblandingen.
  • Visp resten av kremfløten med en elektrisk visp og tilsett 3 ss sukker, en skje av gangen, til kremen er stiv. Sett kremen kjølig på et kaldt sted. Bland den avkjølte krem-gelatineblandingen med Philadelphiaost-sukkerblandingen. I starten kan det se ut som om massen skiller seg – bland godt med en visp. Tilsett den smeltede hvite skjokoladen. Pisk eggehvitene stive i en annen bolle. Bland den stivpiskede kremfløten i osteblandingen. Rør alt forsiktig sammen og smak. Eventuelt kan du tilsette litt mer myntesaus hvis du ønser en sterkere smak Tilslutt tilsettes de stivpiskede eggehvitene.
  • Legg osteblandingen med en skje på kjeksbunnen i formene. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
  • Dekk litt plastfolie løst over formene og sett dem i kjøleskapet i 2-3 timer. Dytt bunnen av ostekakene forsiktig ut av formene for servering.
  • Pynt kakene med hvit sjokoladeskav og friske mynteblader.

HintsHint

Næringsinnhold

Typiske verdier Per servering
Energi 2592,2 kj
Energi 619,0 kcal
Fett 47,9 g
Karbohydrat 37,5 g
Protein 9,2 g
Saturated fat 27,1 g
Natrium 0,5 g
Fiber 1,5 g
Hvorav sukker 26,9 g
Vi bruker cookie-teknologi for å lette bruken av dette nettstedet. Hvis du ønsker å lære mer om hvordan cookies fungerer eller hvordan du kan endre innstillingene, se under Cookie Policy. Hvis du fortsetter å surfe på dette stedet, godtar du vår policy med hensyn til bruken av cookies definert i Cookie Policyen.