Ostekake med blåbær
No Video
  • Forberedelsestid: 30 '
  • Tid totalt: 270 '
14

Ingredienser

  • Bunn:
  • 300 g digestivekjeks
  • 100 g smør
  • Fyll:
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2.5 dl kremfløte
  • 6 stk gelatinplater
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 400 g blåbær
  • 1 dl solbærsaft, utblandet
  • Pynt:
  • bjørnebær og blåbær

Slik gjør du

  • Springform, ca. 24-26 cm i diameter. Dekk bunnen med bakepapir.Bunnen: Smelt smøret og finmal kjeksen, bland dette sammen, og trykk blandingen ut i springformens bunn. Sett den kaldt mens du lager resten av kaken.
  • Fyllet: La gelatinbladene ligge i kaldt vann 10 min. Varm opp solbærsaften, klem vannet ut av gelatinbladene, og la dem smelte inn i saften. La blandingen avkjøles. Rør sammen Philadelphia, sukker og vaniljesukker til en jevn blanding. Knus ca 300 g av blåbærene i en blender/stavmikser og rør dem inn i kremostblandingen sammen med solbærsaften. Stivpisk fløten, og vend den forsiktig inn i kremostblandingen. Rør avslutningsvis inn resten av blåbærene. Hell blandingen over bunnen, og sett kaken i kjøleskap i minst 4 timer.
  • Pynten: Når fyllet har stivnet kan du ta kaken ut og sette den på et serveringsfat. Pynt med bjørnebær og blåbær.

HintsHint

Næringsinnhold

Typiske verdier Per servering
Energi 1483,9 kj
Energi 354,4 kcal
Fett 26,1 g
Karbohydrat 23,9 g
Protein 5,0 g