Frisk grapefrukt-ostekake
No Video
  • Forberedelsestid: 45 '
  • Tid totalt: 165 '
6

Ingredienser

  • 125 g digestivekjeks (vanilje)
  • 1 tsk valmuefrø
  • 40 g usaltet smør
  • 220 g Philadelphia Original, ved romtemperatur
  • 22 cl kremfløte
  • 5 g gelatin (eller 2 plater)
  • 3 teskjeer melis
  • 1 eggehvite
  • 5 spsk rød grapefruktjuice eller 1 spiseskje grapefruktekstrakt
  • 1 rød grapefrukt
  • ferske mynteblader

Slik gjør du

  • Plasser 6 runde små former på 7 cm over et bakepapirark på et bakebrett. Ha bakepapir eller plastfolie rundt innsiden av hver form for å forhindre at ostekaken fester seg til formens sider.
  • Bunn: Knus kjeks til små biter i en kjøkkenmaskin, eller ha kjeks i en plastpose og knus dem med kjevle eller for hånd. Ha de knuste kjeksene i en bolle, og tilsett så smeltet smør og valmuefrø. Bland godt sammen. Trykk 25 g av blandingen ned i bunnen av hver form. Sett formene til avkjøling i kjøleskap i 30 minutter.
  • Blanding: Bløtlegg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 5 minutter, la så vannet renne av. Ta 5 spiseskjeer med kremfløte fra de 22 cl og ha i en bolle. Varm i 10 til 15 sekunder i mikrobølgeovnen og bland inn de 2 godt avrente gelatinplatene. Rør i blandingen til den er helt avkjølt. Skrell grapefrukten og ta ut båtene med fruktkjøtt. Bruk ca. 5 båter og skill ut flere små, men tykke biter fra hver båt. La dem tørke av på et kjøkkenpapir. Sett av 5 spiseskjeer med juice. I en bolle blander du sukker og Philadelphia til en jevn røre, i ca. 3 minutter. Tilfør grapefruktjuice eller eventuelt grapefruktekstrakt. Pisk kremfløten med en elektrisk mikser mens du tilfører de 3 teskjeene med melis, én om gangen. Pisk til det dannes faste topper. Hold blandingen avkjølt og sett til side. Fold den avkjølte kremfløte- og gelatinblandingen inn i blandingen med Philadelphia og sukker. Blandingen vil skille seg til å begynne med – bruk en visp og miks til du får en jevn blanding. I en egen bolle pisker du så eggehvitene til det dannes stive topper. Fold den piskede kremfløten inn i kremost- og gelatinblandingen. Rør forsiktig. Fold så inn de piskede eggehvitene.
  • Ha en tredjedel av ostekakeblandingen i hver form med kjeksbunnen. Strø noen grapefruktbiter over blandingen, og ha så i nok et lag med ostekakeblanding. Ha på mer grapefrukt, og avslutt ved å tilføre nok et lag med ostekakeblandingen. Glatt overflaten.
  • Dekk dem løst med plastfolie og sett dem til avkjøling i kjøleskapet i 2 til 3 timer. Før servering tar du de individuelle ostekakene ut fra formen ved å skyve dem forsiktig opp fra bunnen av.
  • Pynt med grapefruktbiter og mynteblader.

HintsHint

Næringsinnhold

Typiske verdier Per servering
Energi 1270,2 kj
Energi 303,3 kcal
Fett 20,5 g
Karbohydrat 24,3 g
Protein 5,8 g