Eksotisk mango-kokosnøtt ostekake
No Video
  • Forberedelsestid: 30 '
  • Tid totalt: 270 '
10

Ingredienser

  • 140 g smuler av sø kokosnøttkjeks
  • 50 g usaltet smør, smeltet

  • 5 blad gelatin
  • 100 ml kokosnøttmelk
  • 280 g Philadelphia Original
  • 90 g bøssesukker
  • 275 ml kremfløte, pisket tykk
  • fint raspet skall av 1 lime
  • frukt fra halvparten av en mango, i terninger

  • 50 ml av mangopuré
  • et par peppermynteblader

Slik gjør du

  • Å lage basis: Bland sammen kjeksesmulene og smeltet smør og press inn i bunnen av en 20 cm løsbunnet kakeform og avkjøl mens du tilbereder kakefyllet.
  • For å lage fyllmassen: Bløt opp gelatinen i en skål kaldt vann til den er myknet, tappes deretter grundig. I mellomtiden varmes kokosnøttmelken opp. Tilfør den myknede gelatinen og rør om inntil den er smeltet. Bland sammen Philadelphia og sukker inntil deigen er jevn og glatt. Gradvis vispes gelatin-kokosnøttmelken inn i Philadelphia-blandingen og deretter røres inn den vispede fløten og limeskallene. Øs blandingen med skje over kjeksbasis og glatt ut overflaten. Settes i kjøleskap i 4 timer eller inntil kaken har satt seg.
  • Dekorering: Rett før den serveres, dekorer med mangoterninger, mangopuré og peppermynteblader.

HintsHint

  • Servering av denne oppskriften bør ses som en ekstra godbit – som best nytes av og til som del av en balansert diett.

Næringsinnhold

Typiske verdier Per servering
Energi 1359,3 kj
Energi 324,6 kcal
Fett 24,8 g
Karbohydrat 18,5 g
Protein 3,5 g