Litchiplomme ostekake
No Video
  • Forberedelsestid: 35 '
  • Tid totalt: 155 '
6

Ingredienser

  • 125 g smuler av søtkjeks
  • 20 g ristede, splittede mandler
  • 40 g usaltet smør, smeltet
  • 2 blader gelatin
  • 250 g kremfløte
  • 220 g Philadelphia Original
  • 100 g bøssesukker
  • 10 ml litchisirup
  • 50 g hermetiserte litchiplommer, kuttet opp i små biter
  • 50 g litchiplommer for dekorasjon
  • 1 plate spiselig gullblad

Slik gjør du

  • Plassér 6 metallringformer på rundt 7 cm diameter på et bakebrett. Du kan om ønskelig bruke forskjellige størrelser. For å lage ostekakebunnene, rør kjeksesmulene og mandlene inn i det smeltede smøret. Fordel kjekseblandingen mellom formene og trykk den fast og bestemt ned i bunnen. Avkjøles godt mens du tilbereder fyllmassen.
  • Bløt opp gelatinen i en skål med kaldt vann inntil den er myknet, og la den renne av godt. I mellomtiden varmer du opp 50 ml av fløten i en mikrobølgeovn. Tilfør den myknede gelatinen og rør om til den er smeltet. La blandingen kjøles men ikke sette seg.
  • I en skål blandes sammen Philadelphia, sukker og litchisirup til blandingen er jevn og glatt. Visp den gjenværende fløten til den tykner. Visp gelatin-fløten inn i Philadelphia-blandingen og fyll deretter i den vispede kremen og litchistykkene. La den tykne svakt, inntil litchistykkene holdes i oppheng, før du deler opp blandingen mellom ringformene. Glatt ut overflatene og sett den i kjøleskap 2-3 timer for å sette seg.
  • Rett før servering, fjern ostekakene fra formene ved å varme opp formene svakt med et varmt fuktet tøystykke og skyve forsiktig opp fra bunnen. Dekorer hver ostekake med litchiplommer og noen gullblad.

HintsHint

  • Spiselige gullblad kan kjøpes fra spesialforretninger i kakedekorering eller online.
  • Om ønskelig kan ferske litchiplommer benyttes til denne oppskriften.

Næringsinnhold

Typiske verdier Per servering
Energi 1311,5 kj
Energi 313,2 kcal
Fett 22,2 g
Karbohydrat 20,7 g
Protein 3,8 g
Natrium 0,5 g
Fiber 0,9 g
Hvorav sukker 18,0 g