1. Kan vegetarianere og veganere spise produktene deres?

Philadelphias produkter passer godt for vegetarianere. Veganere kan imidlertid ikke spise Philadelphia ettersom osten er laget av kumelk.

2. Hva er Philadelphia laget av?

De grunnleggende ingrediensene er: Melk, fløte og stabiliseringsmiddel. I de smaksatte variantene er det også andre ingredienser, for eksempel hvitløk, krydder eller gressløk. På alle pakkene er det en innholdsfortegnelse over ingrediensene som er brukt.

3. Jeg er gravid, kan jeg spise Philadelphia?

Gravide kan godt spise Philadelphia ost. Philadelphia er et pasteurisert produkt. Det anbefales at gravide kvinner ikke spiser upasteurisert ost.

4. Inneholder Philadelphia hvete, egg eller soya?

Philadelphia er en ferskost og inneholder melk - ikke nøtter, hvete, egg eller soya. Les likevel alltid på pakken før du prøver produktene våre, hvis du føler deg usikker.

5. Inneholder Philadelphia gluten?

Philadelphia inneholder ikke gluten.

6. Hvorfor er det noen ganger vann på osten?

Den klare væsken som av og til ligger oppå en ferskost, er resultatet av synerese. Det er en normal prosess der en liten mengde væske blir separert fra osten. Det påvirker ikke smaken, og væsken kan blandes inn i osten eller slås vekk, avhengig av hva du foretrekker.

7. Bruker dere genmanipulerte ingredienser?

Vi bruker ikke genmanipulerte ingredienser. Vi bruker bare ingredienser som oppfyller våre strenge krav til sikkerhet og kvalitet, relevante juridiske krav og de kravene som kunder og forbrukere setter.

8. Hvor mye fett, salt og energi inneholder Philadelphia?

Det varierer. Du finner de seneste oppdaterte innholdsfortegnelsene for hver enkelt ost på pakkene og på produktsidene på dette nettstedet.

9. Hvordan produseres Philadelphia?

Først testes melkens kvalitet og renhet, og så pasteuriseres den slik at alle skadelige mikroorganismer dør. Etter det starter en homogeniseringsprosess der melken presses gjennom små hull slik at melkefettet blir jevnt fordelt, og så kjøles melken ned.Melken skal ha en viss surhetsgrad slik at det blir vanskelig for bakterier å vokse i den ferdige osten. Derfor varmes den opp forsiktig før man begynner å tilsette mikroorganismer.Nå skal melken fermenteres og flere mikroorganismer tilsettes slik at det naturlige sukkeret (laktosen) i melken omvandles til melkesyre. Når syremengden øker, får melken gradvis en myk og fin konsistens. Ved produksjon av oster som Philadelphia, skjæres den myke ostemassen slik at mysen skilles fra ostemassen. Til slutt varmes osten opp for at den skal få riktig konsistens og tekstur.Nå er den grunnleggende produksjonsprosessen fullført. Flere ingredienser kan tilsettes avhengig av hvilken ost som produseres. Man tilsetter for eksempel salt for at osten skal smake mer, stabiliseringsmiddel for at osten skal holde formen og for å hindre at mysen skilles ut, eller smak, som gressløk, hvitløk og urter. Alt dette kan tilsettes den ferdige osten før den pakkes.

10. Hvor lenge holder en åpnet pakke seg?

En Philadelphia-ost bør spises innen fem dager etter at pakken er åpnet.

11. Kan jeg fryse Philadelphia?

Philadelphia-ost kan ikke fryses, ettersom prosessen bryter ned ostens tekstur og skaper et dårligere produkt. Men både ovnsbakte og kalde ostekaker kan fryses. Vær imidlertid oppmerksom på at teksturen til en tint ostekake kan avvike fra teksturen til en kake som ikke har vært fryst.

12. Hva kan jeg bruke Philadelphia til?

Med sin friske smak og kremete konsistens er Philadelphia en svært anvendelig ost som passer godt på smørbrød, til snacks, matlaging og baking. Philadelphia kan faktisk kombineres med alle mulige retter - fra hovedretter til desserter, til dip, supper og sauser, og til foretter - ja det er bare fantasien som setter grenser for hvordan du kan bruke den. Med Philadelphia cream cheece kan du lage fantastiske ostekaker, og den egner seg meget godt som topping til cupcakes, muffins og gulrotkake. Philadelphia kan enkelt forvandles til en utsøkt saus. Når du smelter Philadelphia for å lage saus, tilsetter du litt væske (for eksempel melk eller buljong) i en liten kasserolle og rører regelmessig på lav varme. La ikke sausen koke, for da kan den skille seg.Du finner masse inspirasjon og oppskrifter på siden her.TIPS: Det blir lettere å blande Philadelphia med andre ingredienser hvis du lar osten få romtemperatur før du tilsetter den.

13. Hvordan lager jeg den perfekte Philadelphia-ostekaken?

Å lage en Philadelphia ostekake er ikke vanskelig. Du finner mange oppskrifter på fantastiske ostekakeoppskrifter her på sidene våre. Vi forklarer deg trinn-for-trinn hvordan du skal gjøre det slik at du får et perfekt resultat.

14. Hvordan er Philadelphias historie? Og hva het han som skapte osten?

Den amerikanske meieriarbeideren William Lawrence produserte den første ferskosten i 1872. I 1880 begynte William å distribuere osten sin i aluminiumfolie under navnet The Empire Company. Han kalte osten Philadelphia, etter byen som ble betraktet som kvalitetsmatens hjemsted. I 1903 kjøpte Phenix Cheese Company i New York hele virksomheten sammen med varemerket Philadelphia. Produksjonen og varemerket ble videreutviklet da Phenix ble slått sammen med Kraft Cheese Company i 1928. Nå gikk man over til mer effektive og pålitelige produksjonsprosesser. I dag er Philadelphia et av verdens mest velkjente varemerker i dagligvarehandelen.